Monday, 21 May 2012

DEMO SPEAKER NEXO

Lambat giler aku nak wat entry pasal cite ni.... Maklumlah bz... BZ ker...?? Alkisahnya hari Jumaat 2 minggu lepas iaitu pada 11 Mei 2012 kami telah ke Tropicana Golf & Country Resort Damansara untuk melihat demo speaker baru keluaran Nexo...

Bukan sume pun yang g... Pn. Nuurul, Fisi, Aida n Anna je yang g... Yang bestnya kami SESAT nak cari Tropicana Golf & Country Resort tu.... Hahahaha... Gelak besar untuk kami sume.... Kami ber4 termasuk driver memang tak tahu langsung mana tempat tu... Ikut alamat tempat tu kat PJ... Tapi menurut kata Mr Hoo tempat tu kat Damansara... Kami pun pegi la berdasarkan direction yang Mr Hoo bagi....

Antara faham ngan tidak direction yang diberi kami redah juga.... Dan ternyata kami sesat yang amat dahsyat... Bukan sesat sikit2 ok... Sesat banyak... Tak tahu berapa kali pusing jalan yang sama... Tak jumpa juga.... Dekat 2 jam Mr Hoo tunggu kitorang kat tol... Tapi kitorang tak jumpa pun mana tol yang dia cakap tu....

Last2 tanya orang kat petrol pump... Baru lah clear direction yang dia bagi.... Rupa2 nya silap sikit je... Salah faham antara simpang ngan susur keluar.... Mr Hoo cakap simpang tapi rupa2 nya susur keluar.... Ermmm..... Tak tau nak cakap salah sapa... Salah yang bagi direction ke salah orang yang terima direction... Yang pasti bontot kitorang sume dah sakit lama sangat dalam kete....

Nasib baik masa sampai tu demo tak habis lagi... Sempat la tengok speaker baru keluaran Nexo tu.... Design memang cantik.. Sound pun superb... Mungkin sebab soundman dia memang pandai setting... Kalau bagi kat aku hancur jugak bunyi dia.... Hehehehe...

Sambil2 tengok spekaer Nexo tu sempat lagi kami tengok sistem n equipment AV kat dewan tu... Boleh la... Tapi PICC canggih lagi... Kalau sendiri tak puji tempat sendiri sapa lagi nak puji kan... ???

Kat sana pun ada lagi peristiwa yang agak annoying.... Kami kan sampai dah lambat... So kami main duduk je la kat kerusi paling depan sebab tengok kerusi tu tak de orang... Lepas setel demo tu kami masih lagi dok kat kerusi tu.... Tiba2 datang sorang mamat mana ntah cakap kat kiorang 'THIS IS MY SEAT'... Aku dengar2 je dia cakap camtu terus blah... Tapi Pn. Nuurul masih blur2 lagi.... Last2 Pn. Nuurul bangun jugak... Punya la tak gentle mamat tu... Padahal punya banyak lagi kerusi kosong kat depan tu tapi dia nak jugak dok situ... Bukan ada barang2 dia kat situ pun... Kot la kat kerusi tu ada tulis nama dia... Tapi xde jugak... Hampesss..... Mungkin kerusi tu dia bawak dari rumah kot... Hahahaha... Nak tergelak pun ada gak tengok gelagat mamat yang tak gentle tu...

Dah la sesat... Kena sound kat mamat THIS IS MY SEAT pastu nak makan pun tak berapa nak lalu sebab dia serve makanan n air sekali ngan arak... Eeee...... Tak kuasa nak makan... Walaupun tak campur tapi.... Ntah... Memang tak selera...

Alih2 kitorang blah camtu je tinggal Mr Hoo... Boleh??? Hehehe... Nak watpe lagi kan... Tapi sebelum balik sempat lagi kami booking voucher buffet Ramadhan kat Tropicana tu.... Murah je... Untuk bulan Mei dapat RM52/person.... Sempat je kan...??




Ni lah rupa speaker tu... Cantik kan...


Sempat aje nak posing....



*Aku macam terperasan ada sorang mamat tu muka macam member lama aku dulu masa belajar kat POLISAS Kuantan... Dia pun dok tengok2 je... Aku pn tengok je la jugak... Nak tegur takut salah orang.... Tapi bila diingat2 balik macam betul je dia...




No comments:

Post a Comment