Friday, 22 June 2012

TEKNOLOGI TERKINI

Selepas majlis pelancaran Bosch tu kami dibawa oleh Azam ke pejabatnya untuk melihat produk baru dari syarikat dia...

Macam2 produk teknologi terkini ditunjukkan kepada kami.. Antara yang menarik dan sesuai dipakai di PICC adalah interactive digital signage, smart board & wireless video conferencing system... Ini memang produk teknologi tekini... Memang sangat sesuai untuk PICC... Tapi tu lah.. Pape pun kena dapat persetujuan boss.. Dan yang lebih penting kena ada budget dulu baru leh berangan nak pakai benda2 tu sume kat PICC....

Yang paling menarik bagi aku adalah interactive digital signage & smart board tu... Ye lah, PICC kan level international.. Memang patut benda ni ada... Signage PICC sekarang boleh dikatakan agak sedih kerana hanya menggunakan stand dan kertas A3... Tak nampak international kan... Asalnya memang ada digital signage tapi sume dah rosak... Tunggu nak repair pun makan masa bertahun... Biasalah banyak sangat kekangannya.... Kalau interactive digital signage boleh ada di PICC memang akan menambahkan lagi taraf international PICC nih... Shopping compelx dan bank pun sekarang sume pakai benda ni tau....

Satu lagi smart board... Yang ni pun patut sangat ada di PICC.... Smart board ni rupa dia macam white board biasa tapi yang bestnya dia touch screen... So apa yang diproject dari laptop boleh dicontrol dengan jari saja... Nak besar, kecik, slide, delete dan yang paling best nak tulis pun boleh kat atas tu.... Tak perlu nak comot2 pakai marker pen... Menarik kan...?

Harap2 dapatlah satu hari nanti PICC dapat pakai barang2 yang berteknologi tinggi nih....










* Video pun ada... Tapi kena edit dulu... Nanti la letak....


No comments:

Post a Comment